English English  

Ofszet nyomtatás

ofszet nyomtatásA korszerű ofszet nyomtatás optimális megoldás egy bizonyos példányszám felett, hiszen a technológia lehetővé teszi a gazdaságos, gyors és minőségi nyomtatást. Ezzel az eljárással különböző papírfajtákra, kartonra illetve bizonyos esetekben más felületre is lehet nyomtatni. Leggyakrabban könyvek, irodai papírárúk, magazinok és különböző reklámanyagok előállítására használják.

 

Első lépésként a nyomtatandó fájlokat négy alapszínre bontják (CYMK). Ez azért fontos, mert maga a nyomtatás is ennek megfelelően négy lépésben történik, azaz a négy szín külön-külön kerül felhordásra.

 

A nyomóformák létrehozás digitális úton történik, a feldolgozó számítgépéről közvetlenül kerülnek a nyomólemezekre. Ezt a technológiát nevezik CTP-nek (Computer to Plate), amely lehetővé teszi, hogy nagy pontossággal, gyorsan és költséghatékonyan lehessen előállítani a nyomtatáshoz szükséges nyomólemezt. A nyomtatás során ezt a lemezt formahengerre rögzítik, mely a rá felhordott festéket érintkezés útján átadja a gumihengernek, mely már közvetlenül viszi fel a papírra az így kialakult rajzolatot.

 

Nyomdánk összesen négy megbízható Heidelberg márkájú ofszet nyomógéppel rendelkezik, így biztosítva a megfelelő kapacitást és gyártási variációk széles spektrumát. A két Heidelberg PM 74-2-P típusú gépeink alkalmasak a 2+0 illetve 1+1 szín nyomtatásra. A Heidelberg XL-75-5 és XL-75-4+L típusú gépeink 5 illetve 4 színnyomására alkalmasak, korszerű Axis Control színmérő és ellenőrző egységgel felszereltek valamint az utóbbi lakkozó művel ellátott.

 

Heidelberg Color management - ISO12647 TUV AAA FSC

1158 Budapest, Késmárk utca 24
Tel: +36 1 410-2504

E-mail: email

Ez a weboldal cookie-kat használ. A böngészés folytatásával hozzájárul azok használatához. További információk.Elfogadom