Ofszet nyomtatás

A korszerű ofszet nyomtatás optimális megoldás egy bizonyos példányszám felett, hiszen a technológia lehetővé teszi a gazdaságos, gyors és minőségi nyomtatást. Ezzel az eljárással különböző papírfajtákra, kartonra illetve bizonyos esetekben más felületre is lehet nyomtatni. Leggyakrabban könyvek, irodai papíráruk, magazinok és különböző reklámanyagok előállítására használják.

Első lépésként a nyomtatandó fájlokat négy alapszínre bontják (CYMK). Ez azért fontos, mert maga a nyomtatás is ennek megfelelően négy lépésben történik, azaz a négy szín külön-külön kerül felhordásra.

A nyomóformák létrehozás digitális úton történik, a feldolgozó számítógépéről közvetlenül kerülnek a nyomólemezekre. Ezt a technológiát nevezik CTP-nek (Computer to Plate), amely lehetővé teszi, hogy nagy pontossággal, gyorsan és költséghatékonyan lehessen előállítani a nyomtatáshoz szükséges nyomólemezt. A nyomtatás során ezt a lemezt formahengerre rögzítik, mely a rá felhordott festéket érintkezés útján átadja a gumihengernek, mely már közvetlenül viszi fel a papírra az így kialakult rajzolatot.

Nyomdánk összesen négy megbízható Heidelberg márkájú ofszet nyomógéppel rendelkezik, így biztosítva a megfelelő kapacitást és gyártási variációk széles spektrumát. A két Heidelberg PM 74-2-P típusú gépeink alkalmasak a 2+0 illetve 1+1 szín nyomtatásra. A Heidelberg XL-75-4 és XL-75-4+L négyszín nyomására alkalmasak, korszerű Axis Control színmérő és ellenőrző egységgel felszereltekvalamint az utóbbi lakkozó művel ellátott.

en_GB