Pályázatok

Eszközbeszerzés a SZÓ-KÉP Nyomdaipari Kft.-nél

A támogatási szerződés hivatkozási száma: KMOP – 1.2.1-09/A-2009-0013

A projekt címe: Eszközbeszerzés a SZÓ-KÉP Nyomdaipari Kft.-nél
Kedvezményezett neve és címe: SZÓ-KÉP Nyomdaipari Kft., 1158 Budapest, Késmárk u. 24.
Közreműködő szervezet neve és címe: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.,1539 Budapest, Pf.: 684.

A projekt keretén belül a társaság eszközbeszerzési céllal nyújtott be pályázatot. A projekt megvalósítása során 1 db Horizont CAB-system 4000 ragasztókötő gépsor megvásárlására került sor, amelyet a társaság a nyomdaiparban használ. A társaság a projekt megvalósítását a tervezettnél később kezdte meg, a befejezés azonban korábban valósult meg, ezért a társaság egyszerűsített szerződésmódosítást nyújt be a fizikai megvalósítás időpontjára.

A projekt során megvásárolt eszköz a minőségi technológiát testesíti meg, és mindenben megfelel az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is. A projekt megvalósítása során beszerzett gép hozzájárul a társaságnál a termelés modernizációjához, hatékonyabbá tételéhez, a technológia fejlesztéséhez és a költségek csökkentéséhez. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot a piaci pozíció megerősítéséhez.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ( www.nfu.hu )
Közreműködő Szervezet ( www.magzrt.hu )

Technológiai fejlesztés a SZÓ-KÉP Nyomdaipari  Kft.-nél

A támogatási szerződés hivatkozási száma: KMOP – 1.2.1-09/A-2010-00130

A projekt címe: Technológiai fejlesztés a SZÓ-KÉP Nyomdaipari  Kft.-nél
Kedvezményezett neve és címe: SZÓ-KÉP Nyomdaipari Kft., 1158 Budapest, Késmárk u. 24.
Közreműködő szervezet neve és címe: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.,1539 Budapest, Pf.: 684.

A projekt keretén belül a társaság technológiai fejlesztés céllal nyújtott be pályázatot.A projekt megvalósítása során egy Heidelberg Suprasetter A75-ös termál CtP levilágítógép és egy Heidelberg Stahlfolder TH 56 táskás hajtogatógép megvásárlására került sor. A projekt során megvásárolt berendezések a minőségi technológiát testesítik meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is.

A projekt megvalósítása során beszerzett gépek hozzájárulnak a társaságnál a termelés modernizációjához, hatékonyabbá tételéhez, a technológia fejlesztéséhez és a költségek csökkentéséhez. A projekt megvalósítása hozzásegítette a társaságot piaci pozíciójának megerősítéséhez.

Technológia fejlesztés a Szó-Kép Nyomdaipari Kft.-nél 2012. december 17.

A Szó-Kép Nyomdaipari Kft. 51,4 millió forint uniós támogatás nyert el a Komplex vállalati technológia fejlesztése pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 261,4 millió forint összköltségvetésű beruházásból eszközbeszerzés valósult meg.

A projekt megvalósítása során a támogató a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (1077 Budapest, Wesselényi u. 22) www.nfu.hu, a közreműködő a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. (1139 Budapest, Váci út 83.) www.magzrt.hu.

A projekt keretén belül a társaság komplex vállalati technológia fejlesztése céllal nyújtott be pályázatot, melyet nyomdaiparban használ, a társaság stratégiai célkitűzése a megszerzett piaci részesedésének megőrzése a hagyományos termékszegmensekben és csomagolóanyag-gyártásban, mint jó piaci kilátásokkal rendelkező újprofil jelentős bővítése volt.

A projekt megvalósítása során 1 db Heidelberg XL 75-5-C íves ofszet nyomógépet, 1 db Horizon AF-406A hajtogatógépet, 1 db POLAR LW 1000-4 ívoszlop emelőt és 1 db POLAR N92 Plus nyomdaipari gyorsvágógépet vásároltunk meg.

A nyomógép nagy sebessége lehetővé teszi a jelenleginél rövidebb gyártási átfutási idő kialakítását. Korszerű műszaki megoldásai révén a géppel elérhető gyártási minőség is kedvezőbb, a jelenlegi hasonló gépekhez viszonyítva. Így a társaság alacsonyabb gyártási költséggel, jobb ár/érték arányú termékeket tud gyártani, és a gyártási igényeknek megfelelően, a gyártási folyamatban az új termékek gyártásához szükséges technikákat is alkalmazni tudja. A hajtogatógéppel a kinyomtatott íveket a legkülönbözőbb hajtási variációkkal tudjuk hajtogatni, így a legkülönbözőbb vevői igényeket is teljesítjük. Az ívoszlop emelő, a papíríveket megfelelő magasságba emeli egy emelőszerkezettel, így precízen és gyorsan tudjuk használni, emberi erőforrás a programozáshoz szükséges. A vágógépet az ívek körülvágásához és egyes termékek darabolásához használjuk. Ez is programozható, memóriában tárolja a vágási profilokat, így nagymértékben felgyorsult a vágás.

A társaság a projekt megvalósítását a pályázati szerződésben megadott időpont után egy hónappal kezdte meg, a befejezés a tervezetthez képest hat hónappal előbb valósult meg. A projekt során megvásárolt eszköz a minőségi technológiát testesíti meg, és mindenben megfelelnek az Európai Unió által támasztott szigorú biztonsági előírásoknak is.

A projekt megvalósítása során beszerzett eszköz hozzájárul a társaságnál a versenyképes szolgáltatás kialakítására, a korszerű géppel és technológiával végzett munka, magas minőségű volumen növekedés és gyártási kapacitás bővülését teszi lehetővé.

letölthető változat (.pdf)

en_GB